čtvrtek 2. února 2017

Den otevřených dveří Gymnázia Jeseník

Jak už bývá zvykem, i letos účinkovali členové DS Nezakopneš na DOD Gymnázia Jeseník. Vyměnili ovšem klasickou Partičku za krátké divadelní představení - Král Midas a jeho ušiska.

     Jednalo se o poněkud netradiční kus, neboť toto přestavení bylo koncipováno jako antické drama, což znamená, že zde vystupují bohové a dějem provází chór. Nicméně nejednalo se o vážnou hru. Mohli jste zde najít prvky parodie, které tak přinášely divadlu potřebný humor.
    O čem tedy tato hra vůbec byla? Jednalo se o parodii na pověst o králi Midasovi, ve které soupeří v hudbě bůh John Apollenon a Pan Jimmy Hedrikos. Pochopitelně vyhraje Apollenon, což popudí krále Midase (jehož pohyby nápadně připomínají Michaela Jacksona ). Apollenon ho za jeho vzpouru potrestá ...
    V rámci DOD se hrála jak světová premiéra, tak i světová derniéra. A i přesto se mezi herci šušká, že se snad na jaře bude hrát zase.


Pro naše stálé fanoušky máme ještě jednu pověst ze souboru (čili zatím to není oficiální): další hrou našeho souboru by mělo být Cantervillské strašidlo od Oscara Wilda.

Další fotky z DOD zde a zde

Žádné komentáře:

Okomentovat